Skip to main content

Arabian Laham Mandi (Mutton With Rice) Recipe

INGREDIENTS:

Mutton 1 kg
RIce 2 cup (soaked for half an hour)
Carrot 2 (grated)
Capsicum 2 (sliced)
Olive Oil 4 tbsp
Almond ½ cup
Chicken stock 4 cup
Salt as required
Green Cardamom 4
Clove 4
Black pepper 10
Nutmeg 1 pinch
Bay leaf 2
Ginger powder 1 tsp
Lemon 4 (slIced)
Water 1 cup 





 How to make Arabian Laham Mandi (Mutton With Rice)



METHOD:

1.Add nutmeg, bay leaves, ginger powder, black pepper and clove in a grinder and grind well.
2.Now put mandi spices in a bowl and add lemon, 2 tablespoon oil, 1 cup water and salt.
3.Apply this mixture to the mutton and leave to marinate for a few hours.
4.Then tightly pack with aluminum foil.
5.Now bake in oven for 40 minutes.
6Take out from oven and cook until water dries.
7.Inflame a piece of coal and place it in the middle of mutton pan.
8.Now drizzle a little oil on coal and immediately cover it tightly.
9.Heat the remaining oil in a pan, add chicken stock and boil for a while.
10.Then add 1 tsp mandi spice.
11.Now add salt and rice and cook till very little water is left.
12.Then mix capsicum and carrot.
13.Cover tightly and steam on very low heat for 10 - 15 minutes.
14.When rice is ready, take it out in platter and put prepared mutton on top.
15.Garnish with almonds and serve hot

Note: Cooking Time:75-80 minutes, Serving: 3-4 persons 


لحن العربي مندي (لحم الضأن مع الأرز) وصفة

مكونات:

لحم الضأن 1 كجم
ريس 2 كوب (غارقة لمدة نصف ساعة)
الجزرة 2 (المبشورة)
الفلفل 2 (شرائح)
زيت الزيتون 4 ملعقة كبيرة
اللوز ½ كوب
الدجاج الأسهم 4 كوب
الملح كما هو مطلوب
الهيل الأخضر 4
القرنفل 4
الفلفل الأسود 10
جوزة الطيب 1 قرصة
ورقة خليج 2
الزنجبيل مسحوق 1 ملعقة صغيرة
الليمون 4 (سليسد)
ماء 1 كوب



كيفية جعل اللحم العربي مندي (لحم الضأن مع الأرز)


طريقة:

1. إضافة جوزة الطيب، أوراق الخليج، مسحوق الزنجبيل، الفلفل الأسود والقرنفل في طاحونة وطحن جيدا.
2.Now وضع التوابل ماندي في وعاء وإضافة الليمون، 2 ملعقة كبيرة النفط، 1 كوب الماء والملح.
3.Apply هذا الخليط إلى لحم الضأن وترك لتتخلل لبضع ساعات.
4.Then بإحكام حزمة مع رقائق الألومنيوم.
5.Now خبز في الفرن لمدة 40 دقيقة.
6 اخراجه من الفرن ويطهى حتى يجف الماء.
7.Inflame قطعة من الفحم ووضعه في منتصف لحم الضأن عموم.
8. الآن رذاذ قليلا النفط على الفحم و تغطية ذلك بإحكام.
9.Heat النفط المتبقية في مقلاة، إضافة الأسهم الدجاج ويغلي لفترة من الوقت.
10. ثم إضافة 1 ملعقة صغيرة ماندي التوابل.
11.Now إضافة الملح والأرز ويطهى حتى يترك القليل جدا من المياه.
12.ثم مزيج الفلفل والجزر.
13.Cover بإحكام والبخار على حرارة منخفضة جدا لمدة 10 - 15 دقيقة.
14. عندما الأرز جاهز، اخراجه في طبق ووضع أعدت لحم الضأن على القمة.
15.Garnish مع اللوز وخدمة الساخنة

ملاحظة: وقت الطبخ: 75-80 دقيقة، خدمة: 3-4 أشخاص

Comments

Popular posts from this blog

Crispy Chicken Broast Recipe

Get a wonderful crispy chicken broast recipe and enjoy broast at its best. A broast allows you to bite and taste the crisps of tasty spicy chicken. Served with buns, french fries, tomato ketchup and spiced yogurt (raaita), it will make you forget everything else. INGREDIENTS: • Salt  2 tbsp and 1 tbsp for coating  • White Pepper 1 tbsp  • Ginger   Garlic  Paste 1 tbsp  • Corn  Flour ½ cup  • Green Chili Paste 3 tbsp  • Plain Flour 2 cups  • Baking Powder 2 tbsp  • Chicken  (With Skin) 8 pieces  • Water  as much required  How to make Crispy Chicken Broast   METHOD: • Fill a bowl with water and add green chili paste, salt, baking powder and ginger garlic paste in it.  • Dip chicken pieces in bowl and leave it for about 4-5 hours to let the chicken marinated perfectly.  • Now take out the chicken from bowl and let it dry, make the coating by mixing the corn flour, plain flour, salt and white pepper.  • Mix all these items very well, now coat the chicken nicely  • Now deep fry

كعكة الشوكولاته فلورلس Flourless Chocolate Cake

Ingredients 1/2 cup water 1/4 teaspoon salt 3/4 cup white sugar 18 (1 ounce) squares bittersweet chocolate 1 cup unsalted butter 6 eggs   Directions Preheat oven to 300 degrees F (150 degrees C). Grease one 10 inch round cake pan and set aside. In a small saucepan over medium heat combine the water, salt and sugar. Stir until completely dissolved and set aside. Either in the top half of a double boiler or in a microwave oven melt the bittersweet chocolate. Pour the chocolate into the bowl of an electric mixer. Cut the butter into pieces and beat the butter into the chocolate, 1 piece at a time. Beat in the hot sugar-water. Slowly beat in the eggs, one at a time. Pour the batter into the prepared pan. Have a pan larger than the cake pan ready, put the cake pan in the larger pan and fill the pan with boiling water halfway up the sides of the cake pan. Bake cake in the water bath at 300 degrees F (150 degrees C) for 45 minutes. The center wi