INGREDIENTS:
Mutton 1 kg
RIce 2 cup (soaked for half an hour)
Carrot 2 (grated)
Capsicum 2 (sliced)
Olive Oil 4 tbsp
Almond ½ cup
Chicken stock 4 cup
Salt as required
Green Cardamom 4
Clove 4
Black pepper 10
Nutmeg 1 pinch
Bay leaf 2
Ginger powder 1 tsp
Lemon 4 (slIced)
Water 1 cup
METHOD:
1.Add nutmeg, bay leaves, ginger powder, black pepper and clove in a grinder and grind well.
2.Now put mandi spices in a bowl and add lemon, 2 tablespoon oil, 1 cup water and salt.
3.Apply this mixture to the mutton and leave to marinate for a few hours.
4.Then tightly pack with aluminum foil.
5.Now bake in oven for 40 minutes.
6Take out from oven and cook until water dries.
7.Inflame a piece of coal and place it in the middle of mutton pan.
8.Now drizzle a little oil on coal and immediately cover it tightly.
9.Heat the remaining oil in a pan, add chicken stock and boil for a while.
10.Then add 1 tsp mandi spice.
11.Now add salt and rice and cook till very little water is left.
12.Then mix capsicum and carrot.
13.Cover tightly and steam on very low heat for 10 - 15 minutes.
14.When rice is ready, take it out in platter and put prepared mutton on top.
15.Garnish with almonds and serve hot
Note: Cooking Time:75-80 minutes, Serving: 3-4 persons
Mutton 1 kg
RIce 2 cup (soaked for half an hour)
Carrot 2 (grated)
Capsicum 2 (sliced)
Olive Oil 4 tbsp
Almond ½ cup
Chicken stock 4 cup
Salt as required
Green Cardamom 4
Clove 4
Black pepper 10
Nutmeg 1 pinch
Bay leaf 2
Ginger powder 1 tsp
Lemon 4 (slIced)
Water 1 cup
How to make Arabian Laham Mandi (Mutton With Rice)
METHOD:
1.Add nutmeg, bay leaves, ginger powder, black pepper and clove in a grinder and grind well.
2.Now put mandi spices in a bowl and add lemon, 2 tablespoon oil, 1 cup water and salt.
3.Apply this mixture to the mutton and leave to marinate for a few hours.
4.Then tightly pack with aluminum foil.
5.Now bake in oven for 40 minutes.
6Take out from oven and cook until water dries.
7.Inflame a piece of coal and place it in the middle of mutton pan.
8.Now drizzle a little oil on coal and immediately cover it tightly.
9.Heat the remaining oil in a pan, add chicken stock and boil for a while.
10.Then add 1 tsp mandi spice.
11.Now add salt and rice and cook till very little water is left.
12.Then mix capsicum and carrot.
13.Cover tightly and steam on very low heat for 10 - 15 minutes.
14.When rice is ready, take it out in platter and put prepared mutton on top.
15.Garnish with almonds and serve hot
Note: Cooking Time:75-80 minutes, Serving: 3-4 persons
لحن العربي مندي (لحم الضأن مع الأرز) وصفة
مكونات:
لحم الضأن 1 كجم
ريس 2 كوب (غارقة لمدة نصف ساعة)
الجزرة 2 (المبشورة)
الفلفل 2 (شرائح)
زيت الزيتون 4 ملعقة كبيرة
اللوز ½ كوب
الدجاج الأسهم 4 كوب
الملح كما هو مطلوب
الهيل الأخضر 4
القرنفل 4
الفلفل الأسود 10
جوزة الطيب 1 قرصة
ورقة خليج 2
الزنجبيل مسحوق 1 ملعقة صغيرة
الليمون 4 (سليسد)
ماء 1 كوب
كيفية جعل اللحم العربي مندي (لحم الضأن مع الأرز)
طريقة:
1. إضافة جوزة الطيب، أوراق الخليج، مسحوق الزنجبيل، الفلفل الأسود والقرنفل في طاحونة وطحن جيدا.
2.Now وضع التوابل ماندي في وعاء وإضافة الليمون، 2 ملعقة كبيرة النفط، 1 كوب الماء والملح.
3.Apply هذا الخليط إلى لحم الضأن وترك لتتخلل لبضع ساعات.
4.Then بإحكام حزمة مع رقائق الألومنيوم.
5.Now خبز في الفرن لمدة 40 دقيقة.
6 اخراجه من الفرن ويطهى حتى يجف الماء.
7.Inflame قطعة من الفحم ووضعه في منتصف لحم الضأن عموم.
8. الآن رذاذ قليلا النفط على الفحم و تغطية ذلك بإحكام.
9.Heat النفط المتبقية في مقلاة، إضافة الأسهم الدجاج ويغلي لفترة من الوقت.
10. ثم إضافة 1 ملعقة صغيرة ماندي التوابل.
11.Now إضافة الملح والأرز ويطهى حتى يترك القليل جدا من المياه.
12.ثم مزيج الفلفل والجزر.
13.Cover بإحكام والبخار على حرارة منخفضة جدا لمدة 10 - 15 دقيقة.
14. عندما الأرز جاهز، اخراجه في طبق ووضع أعدت لحم الضأن على القمة.
15.Garnish مع اللوز وخدمة الساخنة
ملاحظة: وقت الطبخ: 75-80 دقيقة، خدمة: 3-4 أشخاص
Comments
Post a Comment