Skip to main content

Arabian Laham Mandi (Mutton With Rice) Recipe

INGREDIENTS:

Mutton 1 kg
RIce 2 cup (soaked for half an hour)
Carrot 2 (grated)
Capsicum 2 (sliced)
Olive Oil 4 tbsp
Almond ½ cup
Chicken stock 4 cup
Salt as required
Green Cardamom 4
Clove 4
Black pepper 10
Nutmeg 1 pinch
Bay leaf 2
Ginger powder 1 tsp
Lemon 4 (slIced)
Water 1 cup 





 How to make Arabian Laham Mandi (Mutton With Rice)



METHOD:

1.Add nutmeg, bay leaves, ginger powder, black pepper and clove in a grinder and grind well.
2.Now put mandi spices in a bowl and add lemon, 2 tablespoon oil, 1 cup water and salt.
3.Apply this mixture to the mutton and leave to marinate for a few hours.
4.Then tightly pack with aluminum foil.
5.Now bake in oven for 40 minutes.
6Take out from oven and cook until water dries.
7.Inflame a piece of coal and place it in the middle of mutton pan.
8.Now drizzle a little oil on coal and immediately cover it tightly.
9.Heat the remaining oil in a pan, add chicken stock and boil for a while.
10.Then add 1 tsp mandi spice.
11.Now add salt and rice and cook till very little water is left.
12.Then mix capsicum and carrot.
13.Cover tightly and steam on very low heat for 10 - 15 minutes.
14.When rice is ready, take it out in platter and put prepared mutton on top.
15.Garnish with almonds and serve hot

Note: Cooking Time:75-80 minutes, Serving: 3-4 persons 


لحن العربي مندي (لحم الضأن مع الأرز) وصفة

مكونات:

لحم الضأن 1 كجم
ريس 2 كوب (غارقة لمدة نصف ساعة)
الجزرة 2 (المبشورة)
الفلفل 2 (شرائح)
زيت الزيتون 4 ملعقة كبيرة
اللوز ½ كوب
الدجاج الأسهم 4 كوب
الملح كما هو مطلوب
الهيل الأخضر 4
القرنفل 4
الفلفل الأسود 10
جوزة الطيب 1 قرصة
ورقة خليج 2
الزنجبيل مسحوق 1 ملعقة صغيرة
الليمون 4 (سليسد)
ماء 1 كوب



كيفية جعل اللحم العربي مندي (لحم الضأن مع الأرز)


طريقة:

1. إضافة جوزة الطيب، أوراق الخليج، مسحوق الزنجبيل، الفلفل الأسود والقرنفل في طاحونة وطحن جيدا.
2.Now وضع التوابل ماندي في وعاء وإضافة الليمون، 2 ملعقة كبيرة النفط، 1 كوب الماء والملح.
3.Apply هذا الخليط إلى لحم الضأن وترك لتتخلل لبضع ساعات.
4.Then بإحكام حزمة مع رقائق الألومنيوم.
5.Now خبز في الفرن لمدة 40 دقيقة.
6 اخراجه من الفرن ويطهى حتى يجف الماء.
7.Inflame قطعة من الفحم ووضعه في منتصف لحم الضأن عموم.
8. الآن رذاذ قليلا النفط على الفحم و تغطية ذلك بإحكام.
9.Heat النفط المتبقية في مقلاة، إضافة الأسهم الدجاج ويغلي لفترة من الوقت.
10. ثم إضافة 1 ملعقة صغيرة ماندي التوابل.
11.Now إضافة الملح والأرز ويطهى حتى يترك القليل جدا من المياه.
12.ثم مزيج الفلفل والجزر.
13.Cover بإحكام والبخار على حرارة منخفضة جدا لمدة 10 - 15 دقيقة.
14. عندما الأرز جاهز، اخراجه في طبق ووضع أعدت لحم الضأن على القمة.
15.Garnish مع اللوز وخدمة الساخنة

ملاحظة: وقت الطبخ: 75-80 دقيقة، خدمة: 3-4 أشخاص

Comments

Popular posts from this blog

BASBOUSA(بسبوسة)

INGREDIENTS Nutrition 3 ⁄ 4 cup  butter 3 ⁄ 4 cup  sugar 1  1 ⁄ 4 cups  buttermilk 2 cups  semolina 1  1 ⁄ 2 teaspoons  vanilla 1 tablespoon  baking powder 1  1 ⁄ 2 teaspoons  baking soda SUGAR SYRUP 1 cup  sugar 1 cup  water DIRECTIONS Preheat oven to 350F degrees. Melt butter, allow to cool to room temperature. Combine sugar and buttermilk in a large bowl. Combine the semolina, vanilla, baking powder and baking soda in a separate bowl. Add semolina mixture to buttermilk mixture, mix well, then add melted butter, and mix well. Spray an 11x7 inch pan with cooking spray, pour in the mixture; You may also use a 13x9 inch pan, and bake for 25 minutes instead of 30. Let sit for 20 minutes. Bake for 30 minutes, pour sugar syrup over it while still warm. This is usually served with tea or coffee. ------ Sugar Syrup ----------. Combine sugar, water and juice of half a lemon in a saucepan. Brin...

Crispy Chicken Broast Recipe

Get a wonderful crispy chicken broast recipe and enjoy broast at its best. A broast allows you to bite and taste the crisps of tasty spicy chicken. Served with buns, french fries, tomato ketchup and spiced yogurt (raaita), it will make you forget everything else. INGREDIENTS: • Salt  2 tbsp and 1 tbsp for coating  • White Pepper 1 tbsp  • Ginger   Garlic  Paste 1 tbsp  • Corn  Flour ½ cup  • Green Chili Paste 3 tbsp  • Plain Flour 2 cups  • Baking Powder 2 tbsp  • Chicken  (With Skin) 8 pieces  • Water  as much required  How to make Crispy Chicken Broast   METHOD: • Fill a bowl with water and add green chili paste, salt, baking powder and ginger garlic paste in it.  • Dip chicken pieces in bowl and leave it for about 4-5 hours to let the chicken marinated perfectly.  • Now take out the chicken from bowl and let it dry, make the coating by mixing the corn flour, plain flour, salt a...